מרק אפונה עם בטטה

מחכים כבר לחורף שיגיע, ואצלי במטבח כבר עומד על הגז סיר מרק אפונה עם בטטה ובתנור נאפים להם מקלות מלוחים שילוו את המרק.

מצרכים:

2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במיים

1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות

מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

כף פפריקה מתוקה בשמן

רבע כף כורכום

מלח פלפל לפי הטעם

3 כפות שמן

2.5 ליטר מיים

בסיר גדול נחמם את השמן ונטגן מעט את הבצל והשום עד שקיפות.

נוסיף את שאר המצרכים ללא המיים ונטגן כ-5 דקות

נוסיף את המיים ונביא את הסיר לרתיחה.

נבשל כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת

נוציא את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני נטחן את המרק.

נבדוק טעמים ונשפר בהתאם לטעם האישי.

במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מיים רותחים.

בזמן שהמרק מתבשל נכין מקלות מלוחים:

נפשיר במקרר מבעוד מועד בצק עלים.

נחתוך ריבוע ונמרח עליו ביצה טרופה.

נפזר מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת נחתוך לרצועות.

את הרצועות נניח על תבנית עם נייר אפיה ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.

 

אביגייל פולק כהן

הבלוג של: אביגייל פולק כהן

אהבה היא בסיס החיים המילים חודרות אל הנפש הנתינה ממלאת את הלב והאוכל מענג את החיך. מאמינה בכל אלה ומשלבת ביניהם.

סיפורים נוספים של אביגייל פולק כהן

שיתוף ב facebook
שתפו בפייסבוק
שיתוף ב twitter
שתפו בטוויטר
שיתוף ב email
שתפו במייל

אהבו אותנו בפייסבוק

הרשמו לקבלת הניוזלטר שלנו

הרשמו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו אהבת חינם למייל שלכם

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

מדברים אהבה שוטף

סיפורים חמים

סיפורים מומלצים

ליצירת קשר

ליצירת קשר