שושני גבינה אפויים

5926ac7506a85.jpg

זכרון ראשון: אמא מכינה לאבא עוגת גבינה עם המון המון גבינה ובצק פריך למטה. היא נותנת לילדתה הקטנה לטעום מתערובת הגבינה. הילדה מעקמת את פרצופה ואוכלת רק את הבצק שלמטה.

זכרון שני: אבא איננו. אמא מכינה לחג עלי סיגר ממולאים גבינה. הילדה שכבר גדלה קצת, טועמת מהגבינה מעקמת את פרצופה ואוכלת רק את עלה הסיגר.

שנים רבות אחרי. גם אמא כבר איננה. הילדה גדלה להיות אישה. היא עדיין מעדיפה את הבצק על פני העוגה.  לשבועות אני מכינה את אותם עלי סיגר ממולאים של אמא, מגלגלת אותם לשושנים ואף אחד לא ירגיש שבגבינה המתוקה מסתתרות כמה דמעות געגוע מלוחות.

מצרכים:

1 חבילה עלי סיגר שהופשרו במקרר

1 חבילה גבינת כנען

4 כפות סוכר

2 סוכר וניל

1 ביצה

גרידת לימון מלימון אחד

חופן צימוקים או חמוציות לפי הטעם.

נחמם תנור ל180 מעלות

נשים בקערה את הגבינה ונוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב. נטעם ואם רוצים יותר מתוק נוסיף עוד סוכר.

ניקח עלה סיגר נחצה אותו לחצי ונניח על משטח העבודה כשהצד העגול מופנה אלינו והצד הישר,זה שחתכנו רחוק מאיתנו.

נניח מהמלית מעט על הצד העגול ונגלגל בעדינות לסיגר הדוק.

נניח את הסיגרים בתבנית עם נייר אפיה.

להכנת מאפה שבלולים,נגלגל כל סיגר בעדינות לשבלול ונניח בתבנית מוארכת או עגולה בצורה צפופה אחד ליד השני.

נערבב בכוס 2 כפות שמן עם 2 כפות דבש ונמרח על הסיגרים או על המאפה.

נאפה ב 180 מעלות כ-30-40 דקות עד שהסיגרים מזהיבים.

אביגייל פולק כהן

הבלוג של: אביגייל פולק כהן

אהבה היא בסיס החיים המילים חודרות אל הנפש הנתינה ממלאת את הלב והאוכל מענג את החיך. מאמינה בכל אלה ומשלבת ביניהם.

סיפורים נוספים של אביגייל פולק כהן

שיתוף ב facebook
שתפו בפייסבוק
שיתוף ב twitter
שתפו בטוויטר
שיתוף ב email
שתפו במייל

אהבו אותנו בפייסבוק

הרשמו לקבלת הניוזלטר שלנו

הרשמו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו אהבת חינם למייל שלכם

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.

מדברים אהבה שוטף

סיפורים חמים

סיפורים מומלצים

ליצירת קשר

ליצירת קשר